:)

Sinds 1889 is de Koninklijke Manufactuur De Wit gespecialiseerd in de conservatie en restauratie van wandtapijten.
Gedurende de voorbije 25 jaar vertrouwde men haar de drie omvangrijkste conservatiecampagnes van wandtapijten ter wereld toe. Zij mocht eveneens de meest prestigieuze stukken behandelen van o.m. de vijf grootste musea en de belangrijkste privéverzamelaars (zie referentielijst).
Dit internationale leiderschap heeft De Wit te danken aan haar unieke infrastructuur, haar technische innovaties en aan haar uiterst gespecialiseerd en ervaren restauratieteam.

:)

Reinigen van antieke wandtapijten en textilia

De Koninklijke Manufactuur De Wit brevetteerde 25 jaar geleden een reinigingsmethode met afzuiging van aerosol. Deze geldt in de museumwereld als dé referentie voor het reinigen van antieke weefsels.
Het is de meest performante manier om vuil te verwijderen zonder enig risico op uitlopende kleuren, vervormingen en nefaste mechanische handelingen.
De meest waardevolle wandtapijten werden recent volgens deze techniek gereinigd (De Dame met de Eenhoorn van het Musée de Cluny in Parijs, Los Honores en de Paños de Oro van het Patrimonio Nacional van Spanje, de Troonhemel van Karel VII van het Musée du Louvre en tal van andere).

:)

Conservatie-restauratie van wandtapijten

Met haar team van restauratoren, waaronder wevers geschoold volgens de oude methode, beheerst de Koninklijke Manufactuur De Wit al meer dan 125 jaar alle aspecten van de klassieke restauratie.
Vandaag onderschrijft zij de moderne en reversibele conservatietechnieken. Daartoe zette het bedrijf nieuwe methoden voor consolidatie, visuele integratie en voering op punt die wereldwijd erkend zijn door de grootste musea. Deze spitstechnologieën verzekeren het behoud van het kunstwerk met respect voor haar esthetische waarde.

:)

Andere expertisedomeinen

Of het nu gaat om historische en iconografische analyses, taxatie, onderhoud, ophangen en afhaken, stockeren, aan- en verkoop, al deze aspecten ter beheer van wandtapijten en textilia kunnen uitgevoerd worden door slechts één onderneming: de Koninklijke Manufactuur De Wit.
Zij is uw geprivilegieerde partner voor de valorisatie van uw patrimonium met respect voor de integriteit van het kunstwerk.